Day 11-15 - Arequipa

Day 16 – Nazca

Efter nogle fantastiske dage i Arequipa, vi er begge blevet totalt fans af den by, var det på tide at tage på vores videre færd mod Lima. Vi besluttede os for at tage med en overnight-bus i 8 timer til Nazca. Nazca er en lille by specielt kendt for deres Nazca-lines. Nogle linjer i jorden der siges at være lavet af aliens. I denne by gør de en stor del ud af at tilbyde flyveture over linjerne, men da vi havde hørt både godt og dårligt om disse turer, besluttede vi os i stedet at tage på en buggy-tur.
,

IMG_3686.JPG
Turen bød på en 5 timer lang køretur blandt sandduner og ørken , til nogle af de kendte steder i Nazca.

IMG_3712.JPG

IMG_3711.JPG
Først kom vi forbi nogle akvædukter, som pre-inkaerne brugte til at opsamle vand fra grundjorden i. Nutidens Nazca bruger stadig dette system til at samle vand fra de omkring liggende bjerge.

IMG_3710.JPG
Dernæst kørte vi videre til Nazca pyramiderne som formodentligt også er blevet brugt at pre-inkaerne. Det er kun en lille del af strukturen der er synlig, da de stadig er i gang med at udgrave dem, dog var der flere huller i jorden som tyder på at der ligger meget mere under overfladen.

IMG_3689.JPG

IMG_3715.JPG
Tredje stop på turen var ved en gravplads, hvor knogler, hårtotter og rester af tøj lå overalt på jorden. Der var endda et skelet der stadig sad oprejst. Dette sted mindede Ida om killingfields, som vi også skal se når vi når til Cambodia.

IMG_3716.JPG

IMG_3717.JPG

IMG_3688.JPG

IMG_3687.JPG

IMG_3725.JPG
Sidst men ikke mindst fik vi endelig lov til at sandboarde. Jubbiiiiiii

IMG_3718.JPG

IMG_3685.JPG
Efter en fantastisk dag med en masse oplevelser, var det tid til at tage hjemad fra sandbakkerne da solen var op vej til at gå ned. Dog skete noget uventet på vejen hjemad i buggyen… Den var ved at brænde sammen. Vi havde fået af vide at der var omkring 40 min hjem fra det sted hvor vi havde sandboardet, men efter kun 10 min ville motoren ikke mere. Vi frygtede for i en overnatning i ørken. Dog pressede vores guide motoren til det yderste, og efter megen kamp kom vi helskindet hjem. Trods den skræmmende oplevelse så er det en fantastisk historie at fortælle folk.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Day 11-15 - Arequipa